→ WELKOM ZIJN ZONDER DAT JE JE HOEFT AAN TE PASSEN; JE BENT GOED ZOALS JE BENT [#UITAANDEVAN EIGENKRACHT].
→ #UITGAANDEVAN EIGENKRACHT
Door jongeren #uitgaandevaneigenkracht hún verhalen te [laten] vertellen, opent zich de deur naar SeedZ Zorg in R’dam. Opvang, begeleiding en ondersteuning faciliteren de ontwikkeling naar hun eigen zelfstandigheid. Inspirerende trainingen [Camouflage Methodieken] verbeelden de kracht van zelfredzaamheid. Welkom bij deze ontmoeting, met ieder ons eigen verhaal.
→ Kwetsbaarheid in bescherming nemen
Jezelf onbeschermd weten of voelen, maakt eigenlijk iedereen wel onzeker. Naarmate de tijd verstrijkt, worden – traumatische – onzekerheden rigide omgezet naar afwerende overlevingsmechanismen. Kwetsbaar mogen zijn, is geen optie meer. Dáár, waar je onbeschermd werd beschaamd. Verboden gebied. Veel cliënten die bij SeedZ Zorg bescherming vinden, krijgen dan ook de tijd en begeleiding om weer een beetje tot zichzelf te komen. Welkom te voelen, in een huis of opvang dat onzekerheden – kwetsbaarheid – beschermt. Een brandblusser en blusdeken, kunnen daarbij natuurlijk niet ontbreken.
→ Met het goede been uit bed kunnen stappen
Hoe heerlijk is het om na een lange vermoeiende dag, naar bed te gaan. Jouw eigen bed. Met een fris dekbed. In een opgeruimde kamer. De jongeren bij SeedZ Zorg zijn daar vaak wel even aan toe. Na een zinvolle dagbesteding, het sporten of werken in de werkplaats weten ze hun plek wel te vinden. Bij SeedZ Zorg besteden we eveneens aandacht aan de uitstraling en inrichting van deze huisvesting. Een verzorgde basis motiveert immers ook zorgzaam te zijn voor je directe leefomgeving. En met het goede been uit bed kunnen stappen, is toch altijd een beter begin van de nieuwe dag.
→ even schoon tot jezelf komen
Even al de zorgen van je afspoelen. De stress van je af laten glijden. Schoon worden. Het zijn voor ons ieder van die eenvoudige basisbehoeften. Zeker voor de cliënten van SeedZ Zorg. Dat ene moment voor zichzelf. In contact met het stromende warme water. Door de opvang en huisvesting van SeedZ Zorg, kunnen ook zij weer schoon worden. Wellicht niet als in een kuuroord, maar onze douches doen er toch zeker niet voor onder.
→ #thuiskomenbijjezelf
#thuiskomenbijjezelf. De voordeur openen en je dankbaar voelen thuis te zijn. Voor veel cliënten van SeedZ Zorg is dat niet zo vanzelfsprekend. Door huisvesting & opvang te bieden, leren ze gewennen aan een leven met verantwoordelijkheden. Een eigen brievenbus markeert bijvoorbeeld de noodzaak je brieven te openen. Maar het is vooral ook jouw eerste herkenningspunt dat je thuis bent… #bijjezelf. 📮
→ Afvoer ontstoppen
Bij SeedZ Zorg is ons motto: Wat niet is kan nog dromen. Maar voor veel jongeren ontbreekt zelfs de – innerlijke en maatschappelijke – ruimte om nog realistische dromen te kunnen koesteren. Ze zijn symbolisch verstopt geraakt door voortdurende stress, trauma, groepsdwang, geldingsdrang en/of verslaving. Het gevolg is ook vaak dat een jeugdrechter ze tot tijdelijke detentie veroordeeld: met nog meer verstopping van hun leven tot gevolg.
De praktische en inspirerende inzet van SeedZ Zorg is er dagelijks op gericht om er écht voor deze jongeren te zijn. Door het bieden van kwalitatieve huisvesting, intensieve begeleiding van zorgprofessionals en ervaringsdeskundigen of door o.a. sporten als fitness en/of boxing te stimuleren.
En na intensieve aandacht en ondersteuning leren de jongeren dat ook zij weer mogen dromen. Al is het maar over het ontstoppen van die verdomde afvoer die wéér eens verstopt is geraakt. Gelukkig hebben we bij SeedZ Zorg meerdere klussers die ze óók daarbij kunnen helpen.
→ Pak de Balans
Door oplopende schulden en een totaal verlies aan financieel overzicht, komt het nog weleens voor dat jongeren echt uit de brand geholpen moeten worden. Eerst het financiële vuur doven en dan samen aan de slag. De zgn. branddeken die we bij Seedz Zorg gebruiken, zijn intensieve begeleidingsgesprekken. Door onze samenwerking met Pak de Balans, wordt vervolgens een individueel traject afgesproken. Zo ook met Davey. Zijn financiële zorgen zijn inmiddels geblust en alles wordt op tijd betaald. Dat geeft Davey rust en overzicht om zichzelf verder te ontwikkelen. In zijn geval, op het gebied van… financiën.
→ Aansluiting vinden bij de samenleving
Voor de vaak jonge cliënten van SeedZ Zorg is het buitengewoon lastig om werkelijke aansluiting te vinden bij de maatschappij. Als ze door schulden of betalingsachterstanden al niet zijn afgesloten van basisvoorzieningen als gas, licht of water, dan hebben ze mogelijk nog meer te verliezen door afgesloten te zijn van duurzame kansen tot ontwikkeling en/of verbetering van hun leven. De verbinding ontbreekt.
Bij SeedZ Zorg zetten we ons dagelijks in om deze verbinding weer enigszins te herstellen. Door het bieden van degelijke woonvoorzieningen, begeleiding bij schuldsanering en ondersteuning bij lichamelijke en/of geestelijke dilemma’s. Geheel #uitgaandevaneigenkracht, want daarin liggen de antwoorden besloten om zelf weer aansluiting te kunnen vinden bij onze samenleving.
→ Grote schoonmaak houden
#zorgenvoorjezelf is ook zorgen voor je #leefomgeving. Want een opgeruimd huis, staat voor een opgeruimde geest. Als het aan sommige jongeren ligt, willen ze door de chaos in hun hoofd of leven de zorg voor hun omgeving nog weleens op z’n beloop laten. Het nut van een grote schoonmaak niet inzien. Gewapend met afwasmiddel, schuursponzen, afvalbakken, vuilniszakken, glassex, handzeep én toiletpapier nemen we samen bij SeedZ Zorg deze taak ter hand. Willen we een verfrissend voorbeeld geven. Voor huis, hoofd, hart en leven.
→ Handen uit de mouwen
Door de handen ineen te slaan, worden bij SeedZ Zorg mooie resultaten behaald. Hoewel we uitgaan van de eigen kracht van de jongeren, bieden ze elkaar eveneens support in hun ontwikkeling. Ondersteund door ons team van toegewijde zorg begeleiders, maken vele professionele ‘handen’ samen het werk nog lichter. #uitgaandvaneigenkracht behoeft immers een krachtige omgeving om jezelf ook daadwerkelijk duurzaam te kunnen ontwikkelen.
→ Spik & span
Het team van SeedZ Zorg begeleiders heeft het weer helemaal voor elkaar. De huisvesting voor één van de cliënten is in gereedheid gebracht. Zodat de jongeren aan een nieuwe frisse start kunnen beginnen. Eenmaal actief in het zorgtraject van SeedZ Zorg zal voor TV kijken of gamen weinig tijd overblijven. Maar even ontspannen na alle inspanning houdt natuurlijk iedereen ‘spik & span’.
→ Het klusteam
Het klusteam van SeedZ Zorg is één van dé drijvende krachten die onze opvang jongeren voorzien van alle benodigde basis faciliteiten. Als het aankomt op de renovatie en inrichting van al onze opvang- & huisvestingslocaties, dan is dit hét team waar we allen dagelijks op kunnen bouwen.
Onze klussers hebben bovendien veel ervaring opgebouwd als zorgbegeleider van de cliënten. En delen dan ook vaak hun [technische] vakkennis met de jongeren. Door in de praktijk te leren bouwen ze gelijk de benodigde [werk]ervaring op.
→ Natte was
“Zou er iemand naar Anjaylica haar wasmachine kunnen kijken, want haar wasgoed blijft nat en iedere keer gaat het ook niet open.” De ervaring leert dat opvang & huisvesting bieden aan jongeren vrijwel altijd tot conflicten leidt… met de wasmachine! De Technische Dienst van SeedZ Zorg stelt al een tijdje maar geen vragen meer. En lossen het probleem weer vastberaden op…
→ Verbinding maken
Er zijn jongeren die door omstandigheden hun verbinding met de maatschappij of arbeidsmarkt zijn kwijtgeraakt. Door drugsgebruik, jarenlange detentie of traumatische jeugdervaringen. Hun innerlijke WIFI is verstoord. Het wachtwoord om verbinding te kunnen maken, verloren gegaan in de psychische hectiek van hun leven. SeedZ Zorg biedt hen intensieve begeleiding en ondersteuning om de verstoorde verbinding met maatschappij en arbeidsmarkt te herstellen. Daar hoort in veel gevallen ook het bieden van huisvesting bij. En wat is tegenwoordig nog een thuis, zonder goedwerkende WIFI [incl. wachtwoord].
→ Deuren openen
Voor jongeren willen deuren nog wel eens gesloten blijven. Toegang tot een zelfstandige toekomst lijkt voor hen vrijwel onmogelijk. Het team van zorgbegeleiders van SeedZ Zorg neemt hier geen genoegen mee. Men opent deuren. Bijvoorbeeld naar een goede opleiding. Dat Danny heeft besloten civiele techniek te gaan studeren, is weer zo’n geopende deur naar zijn toekomst & zelfstandigheid.
→ Samen licht
Als de dagen duister zijn, dan zoeken we bij SeedZ Zorg altijd naar een lichtpunt. Even afleiding in vermaak bieden. Of een persoonlijk gesprek dat wordt beëindigd met een bemoedigende omhelzing. Een welgemeend advies is ook vaak op z’n plaats. Hoe dan ook, als het licht voor even uitgaat, weten we voor onze cliënten altijd wel weer samen de juiste lichtschakelaar te vinden.
→ Detox
Eenmaal verslaafd aan verdovende middelen is de next hit de next best thing. De prioriteit ligt bij de volgende pil, de nieuwe shot of snuif. Vrienden worden schaars, het leven schraal. Vrijwel afgekeerd van de zaken die je leven echt waarde geven. De zorg begeleiders van SeedZ Zorg gaan met deze jongeren het oprechte gesprek aan. Ook confronterend soms: hoe ga je dat betalen, wat vind je vriendin die zwanger is ervan of wat voor vader wil je worden dan? De keuze om af te kicken in de kliniek wordt aangemoedigd. Terwijl de Detox ook een langdurig proces van zelf confrontatie betekent. Waarin je niet altijd gezien wil worden. Jezelf wéér even afkeert van de realiteit. Op die momenten is SeedZ Zorg er juist. Omdat we zien dat juist jij óók van waarde bent.
→ Losgeslagen
We hebben allemaal wel eens van die dagen dat we er goed op los zouden willen slaan. Stress, overtollige energie of gewoon even de boze gedachten willen verzetten. Zo ook de jongeren bij SeedZ Zorg. “Richt jij je aandacht maar even op de boxzak” is een werkzame methode gebleken. Door zichzelf even doelgericht te focussen op het boxen, herwinnen ze hun aandacht, energie en concentratie voor zaken die écht belangrijk zijn voor hun ontwikkeling.
→ Doorgeslagen stoppen
Soms slaan bij jongeren de stoppen door. Zitten ze even in het donker. Door ze opvang, begeleiding & ondersteuning te bieden, doen de zorg begeleiders bij SeedZ Zorg vaak het licht weer voor ze aan. Dat kan letterlijk door de stoppen in hun electriciteitskast van een woning te vervangen. Maar vooral ook door ze traingen te bieden die leiden tot meer zelfinzicht [Camouflage Methodieken]. Doe het licht maar weer aan! 💡💡💡
→ Theedoeken
Onder andere door onze jongeren een basis structuur te bieden, kunnen ze zichzelf vanuit die rust en ordening richten op hun ontwikkeling. Daar gaan we bij SeedZ Zorg heel ver in. Zelfs de theedoek ontkomt hier niet aan: Rood ❤️ voor de locatie dagbesteding – Hillelaan 46B – en Blauw 💙 voor de locatie trainingen – Joubertstraat 2F.
→ Kom, ga even zitten
Het is bij SeedZ Zorg gebruikelijk dat in al onze woonvoorzieningen een huiselijke zitgroep wordt geplaatst. Natuurlijk als bijdrage aan de gezelligheid van het wonen bij SeedZ Zorg, maar ook als rustige plek om even met elkaar in gesprek te gaan. “Kom, ga even zitten”.
De jongeren kunnen met hun zorgbegeleider de laatste gebeurtenissen bespreken. Of hun zorgen uiten. De volgende stappen in hun ontwikkeling benadrukken. Alles kan worden gedeeld. Zeker op een plek 🛋 waar je jezelf thuis mag voelen.
→ Spiegelen aan een gedicht
De inspiratie gedichten van Merel Morre op spiegelstickers dwingen letterlijk en figuurlijk tot reflectie. ‘Alle wegen leiden naar Dromen’ sluit naadloos aan op het basisthema van Stichting SeedZ Zorg: wat niet is kan nog dromen. De spiegelstickers zijn inmiddels ook naadloos op de spiegels van o.a. de locatie dagbesteding geplakt. Wie durft zichzelf nu écht nog in de spiegel aan te kijken?!
→ Meet & eat
Het Meet & Eat concept van SeedZ Zorg kent eigenlijk een eenvoudig recept. Zowel op dinsdag als donderdag komen zoveel mogelijk cliënten bij elkaar om samen te genieten van een smaakvolle warme maaltijd. En van een goed gesprek met elkaar of de begeleiders. Mobiele telefoons even uit en je aandacht richten op dit moment van samenzijn. Door mee te koken, afruimen en afwassen.
→ Rotterdams pannelappie
De jongeren die bij SeedZ Zorg opvang, begeleiding en ondersteuning krijgen, hebben in figuurlijke zin maar al te vaak hun vingers gebrand. Bij onze wekelijkse Meet & Eat en/of kooklessen mag dan ook 1 voorwerp absolúút níet ontbreken: Het Rotterdams Pannelappie – Voor fokking hete panne…
→ It’s all in the game
Regelmatig organiseren we bij Stichting SeedZ Zorg ontmoetingsdagen met de cliënten en hun begeleiders. Onder het genoegen van zelfgemaakte hapjes worden dan veelal spelletjes gespeeld. Zorgeloos plezier van start tot finish 🥳
Het populaire bordspel ’30 Seconds’ kent echter ook serieuze elementen: spelen in teamverband, onder tijdsdruk associëren van begrippen én verbeeldingskracht. Allemaal tools die in het dagelijkse leven ook nuttig kunnen zijn voor de verdere ontwikkeling van onze cliënten. Zo blijkt dat het ‘Spel des Levens’ óók met plezier kan worden gespeeld: It’s all in the game!
→ Recept voor energie
Met regelmaat gezond eten heeft bij SeedZ Zorg een hoge prioriteit. Cliënten worden de basisbeginselen van het koken bijgebracht. Bijvoorbeeld voorafgaand aan de zgn. Meet & Eat bijeenkomsten. Door gezond, voedzaam en smaakvol eten te bereiden, leren ze vooral ook op toegankelijke wijze voor zichzelf te zorgen. Hét recept voor verwarmende energie. Dus ja, steek het gasfornuis maar aan. 🔥
→ Stralende herinneringen
Veel cliënten/jongeren die bij SeedZ Zorg worden opgevangen, zijn niet altijd in de gelegenheid om de zomer te vieren. Op vakantie gaan blijkt vaak een droomwens. Door diverse activiteiten te organiseren, wordt bij SeedZ Zorg toch het benodigde plezier gemaakt: klimmen in Adventure City Rotterdam, bubbleballen in het park, kanovaren in de natuur De Biesbosch én surfen aan het strand van Scheveningen. Het is een greep uit de zonnige momenten van dit jaar. Met andere woorden: het werd weer een zomer vol stralende herinneringen.
→ WELKOM ZIJN ZONDER DAT JE JE HOEFT AAN TE PASSEN; JE BENT GOED ZOALS JE BENT
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ JEUGDTRAUMA
Jeugdtrauma heeft een diepgaande en vaak langdurige invloed op de ontwikkeling van jongeren. De gevolgen van jeugdtrauma kunnen zich manifesteren op emotioneel, cognitief, sociaal en fysiek vlak. Hieronder worden de belangrijkste invloeden van jeugdtrauma op de ontwikkeling van jongeren uiteengezet:
→ 1. Emotionele Invloed
→ 2. Cognitieve Invloed
→ 3. Sociale Invloed
→ 4. Fysieke Invloed
→ 5. Ontwikkelingsvertragingen
→ 6. Zelfbeeld en Eigenwaarde
Langetermijngevolgen
→ Conclusie
Jeugdtrauma kan de ontwikkeling van jongeren op meerdere fronten belemmeren, met gevolgen die kunnen doorwerken tot in de volwassenheid. Het is essentieel dat jongeren die met dergelijke herinneringen worstelen, de juiste ondersteuning en behandeling krijgen om deze obstakels te overwinnen en hun groei en ontwikkeling te bevorderen. Met adequate zorg en begeleiding kunnen jongeren leren om hun trauma te verwerken en weer vooruitgang boeken in hun persoonlijke en sociale ontwikkeling.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ WAT NIET IS KAN NOG DROMEN
Het bieden van huisvesting aan hulpbehoevende jongeren is van essentieel belang vanwege meerdere redenen die diepgaande effecten hebben op zowel de jongeren zelf als de samenleving als geheel. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen:
Conclusie
Het bieden van huisvesting aan achterstandsjongeren is niet alleen een kwestie van noodzaak, maar ook een investering in de toekomst van individuen en de samenleving. Het creëert een stevige basis voor persoonlijke ontwikkeling, onderwijs en sociale integratie, en vermindert tegelijkertijd maatschappelijke kosten en problemen. Door ervoor te zorgen dat jongeren een veilige en stabiele plek hebben om te wonen, kunnen we hen helpen om hun volledige potentieel te bereiken en een positieve bijdrage te leveren aan de samenleving.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ WAT NIET IS KAN NOG DROMEN
Het welzijn van achterstandsjongeren is van essentieel belang vanwege de diepgaande en brede impact die het heeft op zowel hun individuele levens als op de samenleving als geheel. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom het bevorderen van het welzijn van deze jongeren cruciaal is:
Conclusie
Het bevorderen van het welzijn van achterstandsjongeren is een investering in hun toekomst en die van de samenleving als geheel. Door te zorgen voor hun fysieke en mentale gezondheid, onderwijs, sociale integratie en emotionele veerkracht, leggen we de basis voor een rechtvaardigere, veerkrachtigere en welvarendere maatschappij. Het is een prioriteit die niet alleen de individuele levens van deze jongeren verbetert, maar ook bijdraagt aan de algehele gezondheid en stabiliteit van onze gehele gemeenschap.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ WAT NIET IS KAN NOG DROMEN
Het essentiële belang van financiële ordening voor achterstandsjongeren is groot en heeft verstrekkende gevolgen voor zowel hun persoonlijke ontwikkeling als hun bijdrage aan de samenleving. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen waarom financiële ordening van cruciaal belang is voor deze jongeren:
Conclusie
Financiële ordening is van essentieel belang voor achterstandsjongeren omdat het hen de stabiliteit, veiligheid en vaardigheden biedt die nodig zijn voor hun persoonlijke en professionele groei. Door te investeren in hun financiële educatie en ondersteuning, leggen we de basis voor een meer rechtvaardige, stabiele en welvarende samenleving. Dit helpt niet alleen de jongeren zelf, maar ook de bredere gemeenschap door het verminderen van armoede, het bevorderen van economische participatie en het versterken van de sociale cohesie.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ WAT NIET IS KAN NOG DROMEN
Het essentiële belang van opleiding & werk voor achterstandsjongeren is veelzijdig en heeft zowel individuele als maatschappelijke implicaties. Hier zijn enkele van de belangrijkste redenen:
→ Individuele voordelen
→ Maatschappelijke voordelen
→ Praktische benaderingen
Conclusie
Werk en opleiding zijn cruciaal voor de persoonlijke ontwikkeling en het toekomstperspectief van achterstandsjongeren. Ze dragen bij aan hun economische zelfstandigheid, sociale integratie en algehele welzijn, terwijl ze ook belangrijke voordelen opleveren voor de samenleving als geheel. Investeringen in deze gebieden zijn dus van essentieel belang voor een duurzame en rechtvaardige toekomst.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ WAT NIET IS KAN NOG DROMEN
Het essentiële belang van beweging en sport voor achterstandsjongeren is significant en strekt zich uit over verschillende domeinen zoals gezondheid, sociale integratie, persoonlijke ontwikkeling en maatschappelijke betrokkenheid. Hier zijn enkele belangrijke aspecten:
→ Gezondheidsvoordelen
→ Sociale voordelen
→ Persoonlijke ontwikkeling
→ Onderwijs en carrière
→ Maatschappelijke voordelen
Conclusie
Beweging en sport spelen een cruciale rol in de ontwikkeling van achterstandsjongeren door hen te helpen bij het opbouwen van een gezonde levensstijl, het ontwikkelen van sociale en persoonlijke vaardigheden, en het verbeteren van hun onderwijs- en carrièrekansen. Daarnaast dragen sport en beweging bij aan sociale cohesie en kunnen ze maatschappelijke problemen zoals jeugdcriminaliteit helpen verminderen. Investeringen in sportprogramma’s en faciliteiten zijn daarom van groot belang voor het welzijn en de toekomst van deze jongeren.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ WAT NIET IS KAN NOG DROMEN
Gezondheid is voor jongeren van groot belang, omdat een goede gezondheid de basis legt voor hun algehele welzijn en toekomstperspectieven. Hier zijn enkele cruciale redenen waarom gezondheid zo belangrijk is voor deze groep:
→ Fysieke gezondheid
→ Mentale gezondheid
→ Sociale voordelen
→ Educatieve voordelen
→ Economische voordelen
→ Maatschappelijke voordelen
Conclusie
Gezondheid is fundamenteel voor het welzijn en de toekomst van achterstandsjongeren. Het beïnvloedt hun fysieke en mentale welzijn, sociale interacties, educatieve en economische kansen en draagt bij aan een betere samenleving. Investeringen in gezondheidszorg, educatie en ondersteunende omgevingen zijn essentieel om deze jongeren een eerlijke kans te geven op een gezond, productief en vervuld leven.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ WAT NIET IS KAN NOG DROMEN
Hygiëne is ook voor jongeren diepgaand en bestrijkt verschillende aspecten van hun gezondheid, welzijn en maatschappelijke kansen. Hier zijn enkele cruciale redenen waarom hygiëne zo belangrijk is voor deze groep:
→ Gezondheidsvoordelen
→ Mentale gezondheid
→ Sociale Voordelen
→ Educatieve voordelen
→ Economische voordelen
→ Maatschappelijke voordelen
Conclusie
Hygiëne speelt een cruciale rol in het leven van [achterstands]jongeren. Het beïnvloedt hun fysieke en mentale gezondheid, sociale interacties, educatieve en economische kansen en draagt bij aan een betere samenleving. Door te investeren in hygiënische voorzieningen, educatie en toegang tot hygiëneproducten, kunnen we een positieve impact hebben op het welzijn en de toekomstperspectieven van deze jongeren.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ PRIVACY
Wij, Stichting SeedZ Zorg nemen jouw privacy serieus en gaan zorgvuldig om met je persoonsgegevens. Jouw zorg is onze zorg en daarvoor spannen wij ons maximaal in. Het verlenen van kwalitatief hoogwaardige zorg is onze kerntaak en een voorwaarde daarvoor is dat jij erop kunt vertrouwen dat wij jouw privacy respecteren en veilig omgaan met jouw persoonsgegevens.
Deze Privacyverklaring zet uiteen hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens die jij via onze website (www.seedzzorg.nl) en door Stichting SeedZ Zorg beheerde portals aan ons verstrekt en de (zorg)diensten die wij via deze systemen leveren (hierna: Diensten)Deze Privacyverklaring omschrijft welke persoonsgegevens wij van jou verwerken en voor welke doeleinden wij dat doen. Wij raden jou aan deze Privacyverklaring aandachtig te lezen.
Algemeen
Wij verwerken jouw persoonsgegevens bij jouw bezoek aan onze website, omdat jij gebruik maakt van onze diensten en/of omdat jij deze zelf aan ons verstrekt. Bij de verwerking van persoonsgegevens houden wij ons aan de eisen uit de privacywetgeving: de Algemene Verordening Gegevensbescherming (Verordening (EU) 2016/679) (AVG).
Verwerkingsverantwoordelijke
Verwerkingsverantwoordelijke voor de verwerking van de persoonsgegevens is:
Stichting SeedZ Zorg, gevestigd in Rotterdam aan de Brede Hilledijk 76
[3072 XW – KvK-nr: 65688163].
Soorten persoonsgegevens
Afhankelijk van de diensten en functionaliteiten die jij gebruikt, kunnen wij de volgende persoonsgegevens verwerken:
Doeleinden van verwerking
Wij kunnen bovenstaande gegevens verwerken voor een of meer van de volgende doeleinden:
Jouw persoonsgegevens worden niet voor andere doeleinden gebruikt dan de doeleinden waarvoor jij de gegevens aan ons hebt verstrekt, tenzij wij hiervoor je toestemming ontvangen of dit anderszins ingevolge wettelijke bepalingen en/of kwaliteitsregels verplicht of toegestaan is.
Verwerkingsgrondslag
Verstrekking aan derden
Wij geven de verstrekte gegevens uitsluitend door aan derde partijen, als dat noodzakelijk is voor de zorgverlening en aanverwante diensten. Zo heeft Stichting SeedZ Zorg als zorginstelling de verplichting om gegevens over benodigde en geleverde zorg te delen met het zorgkantoor, de zorgverzekeraar en gemeenten. Deze uitwisseling van gegevens vindt plaats via beveiligde verbindingen.
In bijzondere situaties kan Stichting SeedZ Zorg ook aan andere instanties verplicht worden om gegevens over jou te verstrekken.
Voor haar bedrijfsvoering maakt Stichting SeedZ Zorg gebruik van verscheidene computer- en softwareprogramma’s. De leveranciers van de programma’s ondersteunen en onderhouden deze en daardoor zijn de persoonsgegevens in die programma’s ook toegankelijk voor medewerkers van die leveranciers. We sluiten dan een verwerkersovereenkomst waarmee we de leverancier verplichten op een even zorgvuldige manier met persoonsgegevens om te gaan als Stichting SeedZ Zorg zelf.
Voor het intern gebruik van persoonsgegevens geldt dat alleen medewerkers die op basis van hun functie bevoegd zijn de persoonsgegevens te verwerken, hiertoe zijn geautoriseerd. Alleen zij hebben toegang tot de verschillende systemen die door Stichting SeedZ Zorg worden gebruikt.
Wij delen gegevens dus alleen met derden wanneer dat noodzakelijk is voor het uitvoeren van de zorgovereenkomst en om te voldoen aan een eventuele wettelijke verplichting. Wanneer wij aan anderen gegevens verstrekken, doen wij dit alleen nadat we toestemming hebben verkregen.
Beveiligen en bewaren
Wij nemen de bescherming van jouw gegevens serieus en nemen passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging van jouw gegevens tegen te gaan. Ondanks deze vergaande inspanningen kunnen wij geen absolute garantie geven voor de bescherming tegen alle bedreigingen. Als er een incident met jouw persoonsgegevens heeft plaatsgevonden met waarschijnlijk een hoog risico voor jou, zullen wij jou daarover zo spoedig mogelijk informeren. Als jij zelf de indruk hebt dat jouw persoonsgegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@seedzzorg.nl.
Wij bewaren jouw gegevens niet langer dan noodzakelijk. Dat wil zeggen dat wij de gegevens bewaren zolang dat nodig is om de gevraagde zorg en/of een andere dienst te leveren. Uitgezonderd hiervan zijn de gegevens die wij langer moeten bewaren omdat de wet ons dit verplicht.
Websites van derden
Deze verklaring is niet van toepassing op websites van derden die door middel van links met onze website zijn verbonden (zoals social media). Hiervoor gelden de privacyverklaring van deze partijen. Wij raden je aan deze te raadplegen. Wij hebben hier verder geen invloed op.
Inzage, wijzigen, wissing van gegevens of beperking van de verwerking
Je kunt contact opnemen met ons hoofdkantoor via 010-2107866 of per e-mail: info@seedzzorg.nl voor een verzoek tot inzage, wijziging of wissing van jouw gegevens, om bezwaar te maken tegen (verdere) verwerking, voor het intrekken van toestemming of als je wilt dat wij jouw gegevens overdragen aan jouwzelf of een nieuwe organisatie. Ook voor al je andere vragen over je gegevens kan jij bij ons hoofdkantoor terecht.
Stichting SeedZ Zorg stelt alles in het werk om te voldoen aan uw rechten op basis van de AVG. Het kan echter voorkomen dat deze rechten in conflict zijn met andere wettelijke bepalingen. Mocht Stichting SeedZ Zorg om die reden niet aan én van de genoemde verzoeken kunnen voldoen, dan word jij hiervan schriftelijk op de hoogte gesteld.
Autoriteit persoonsgegevens
Natuurlijk helpen wij je graag verder als je klachten hebt over de manier waarop wij met jouw persoonsgegevens omgaan. Maar kom je er desondanks toch niet met ons uit, dan kun je een klacht indienen bij de privacytoezichthouder, de Autoriteit persoonsgegevens. Je kunt hiervoor contact opnemen met de Autoriteit persoonsgegevens via www.autoriteitpersoonsgegevens.nl
Functionaris gegevensbescherming
Stichting SeedZ Zorg heeft een functionaris gegevensbescherming in dienst. Dit is iemand die binnen de organisatie toezicht houdt op de toepassing en naleving van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Wilt u contact opnemen met deze functionaris? Dan kan dat per telefoon 010-2107866 en per email: info@seedzzorg.nl.
Wijzigingen in deze privacyverklaring
Wij kunnen deze privacyverklaring van tijd tot tijd wijzigen. Lees de verklaring daarom regelmatig opnieuw als je op de hoogte wilt blijven van de manier waarop wij jouw gegevens verwerken en beschermen.
Deze privacyverklaring is het laatst gewijzigd op 18 oktober 2018.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ UITSLUITINGSCRITERIA
→ PSYCHIATRISCHE PROBLEMATIEK
Cliënten met ernstige psychiatrische problematiek, die een gesloten opname vereist.
→ PSYCHOSE
Cliënten die ernstig psychotisch zijn.
→ AGRESSIEPROBLEMEN
Cliënten die kampen met agressieproblemen en daardoor een gevaar zijn voor zichzelf en hun omgeving.
→ LICHAMELIJKE ZORGVRAGEN
Cliënten met zeer intensieve lichamelijke zorgvragen.
→ CRIMINELE ACTIVITEITEN
Cliënten die zich blijvend bezighouden met criminele activiteiten.
→ SUÏCIDALITEIT
Cliënten waarbij evidente suïcidaliteit aanwezig is.
→ PSYCHIATRISCHE PROBLEMATIEK
Cliënten met ernstige psychiatrische problematiek, die een gesloten opname vereist.
→ BEGELEIDING ADL
Cliënten die in grote mate afhankelijk zijn van begeleiding ADL (Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen).
→ GEEN WIL OM LEVEN TE VERBETEREN
Cliënten zonder wil om zijn/haar leven te verbeteren.
→ ZENDINGSDRANG
Cliënten met een religieuze en/of levensbeschouwelijke zendingsdrang die andere cliënten onevenredig belast.
→ PSYCHO-ORGANISCHE STOORNIS
Cliënten met een ernstige psycho-organische stoornis, zoals delirium.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER
→ KANTOOR
STICHTING SEEDZ ZORG
Brede Hilledijk 76
3072 KK Rotterdam
→ ONTMOETINGSLOCATIE
STICHTING SEEDZ ZORG
Hillelaan 46B
3072 JE Rotterdam
→ TRAININGSLOCATIE
STICHTING SEEDZ ZORG
Joubertstraat 2F
3072 XF Rotterdam
→ WERKPLAATS
STICHTING SEEDZ ZORG
Cronjéstraat 1C
3072 XK Rotterdam
→ NAAR TEVREDENHEID PUZZELEN
Periodiek wordt het management van een organisatie op onafhankelijke wijze ‘gediagnosticeerd’; de kwaliteit ervan geïnventariseerd [ISO9001]. Zo ook bij Stichting SeedZ Zorg. Sinds de start van SeedZ Zorg in 2016 hebben we veel aandacht besteed aan de kwaliteit van onze instelling. En hebben we een puzzel weten te leggen, waarbij elk puzzelstukje bijdraagt aan het geheel van onze services: het kwalitatief en duurzaam verbeteren van de levens van jongeren met sociale, financiële, cognitieve en/of maatschappelijke achterstanden. Essentieel voor het realiseren van onze doelen, zijn al de zorgbegeleiders die zich dagelijks met 💜 en 🔥 inzetten voor deze jongeren. Dat de klanttevredenheid voor Stichting SeedZ Zorg is gewaardeerd met een 8.6, maakt voor ons dan ook de puzzel écht compleet.
Geen geld.
Geen vuur.
Geen speed.
Geen krant.
Geen wonder.
Geen weed.
Geen brood.
Geen tijd.
Geen weet.
Geen klote.
Geen donder.
Geen reet.
JULES DEELDER